Вкрали телефон, а там приватна інформація: що робити у разі крадіжки?

Вкрали телефон, а там приватна інформація: що робити у разі крадіжки?
61224 ПЕРЕГЛЯДІВ

В наш час можна почути мільйон розповідей про крадіжку телефону. Виникає питання: що ж робити, якщо телефон вже вкрали. Більшість людей махають руками й залишають усе як є. Про наслідки краще подумати ще до крадіжки й на всякий випадок бути готовим до цього. Якщо телефон можете й не повернути собі, але дані зберегти вам ще вдасться.

В нашому світі смартфон став ключем до персональної інформації. В телефоні можуть зберігатися важливі нам документи, переписування, фотографії, паролі, облікові записи та банківські рахунки. В такому разі зловмисник, якщо знайде цінну інформацію може вдатися до шантажування жертви або привласнення грошей й чужого цифрового життя. Якщо ж телефон вкрали, то гаяти часу не потрібно. Попросіть телефон у будь-кого й зателефонуйте своєму мобільному оператору та заблокуйте зв’язок. Такі дії не дадуть крадію зробити двофакторний доступ до банківських, поштових та соціальних сервісах. Одразу ж повідомити своїх рідних про крадіжку телефону, щоб у випадок чого вони не лякалися, якщо отримають дивні повідомлення з вашого номеру. За допомогою посту в соціальних мережах повідомте про крадіжку й до свого аканта прив’яжіть інший номер, не забудьте змінити паролі.

Після того, коли ви зрозуміли, що телефон вже не повернеться й зловмисника не видно на горизонті потрібно знайти доступ до Інтернету. Після чого зайти в обліковий запис Google й під'єднати двофакторну ідентифікацію за допомогою резервного телефону, який ви вказували у налаштуванні безпеки телефону. Потрібно повиходити з усіх акантів та з облікового запису Google. У розділі «безпека» можна натиснути «знайти пристрій» та заблокувати доступ до облікового запису. В такому випадку телефон може буде відстежувати по мапі та його історію пересування. Зазвичай в телефонах є опція «позначити телефон, як вкрадений» й тоді автоматично заблокується доступ до банківських карток, а інколи це потрібно зробити вручну в обліковому записі. Після усіх виконаних дій зверніться до поліції. Шанс того, що телефон буде знайдено малоймовірний, тому що зазвичай правоохоронні органи за такі дрібниці не беруться. Однак заява до поліції може допомогти у тому разі, коли зловмисник вже назбирав кредитів за банківськими картками. Дочекайтеся від працівника поліції талон про реєстрацію заяви. Для того, щоб вберегти себе від втрати даних до крадіжки потрібно встановити пароль блокування екрану, сканування обличчя та ідентифікацію по відбитку пальця. У розділі «Способи підтвердження особи» вказати резервний телефон та поштову скриньку. Також важливо створити резервну копію даних телефону.

Мої відео