Оперативна інформація станом на 10.00 02.08.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 10.00 02.08.2023 щодо російського вторгнення
128 ПЕРЕГЛЯДІВ

Речник Генерального штабу Збройних Сил України Олександр Штупун

Слава Україні! Розпочалася п’ятсот двадцять п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Сили оборони України продовжують ведення  наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Закріплюються на досягнутих рубежах. Ворог зазнає значних втрат в особовому складі, озброєнні та техніці. У той же час, противник продовжує чинити потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ, задіює резерви.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії південніше міста Бахмут. В ході них противник вимушено відійшов з позицій в районі південніше Андріївки. Окупанти безуспішно намагалися відновити втрачене положення північніше та західніше Кліщіївки, а також північно-західніше Курдюмівки. Важкі бої тривають.

У ніч на 2 серпня 2023 року російські окупаційні війська атакували Україну іранськими ударними безпілотниками типу «Shahed». Пуски  здійснювались із трьох напрямків – Курськ та Приморсько-Ахтарськ (рф) і Чауда (тимчасово окупований український Крим).

Протиповітряною обороною Сил оборони України знищено 23 ударних БпЛА.

Більшість «шахедів» збито на Київщині та Одещині. На жаль, частина запущених ворогом дронів уразила портову інфраструктуру в Одеській області. 

Протягом минулої доби ворог завдав 1 ракетного, 75 авіаційних ударів та здійснив 68 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення. 

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Протягом минулої доби відбулось понад 40 бойових зіткнень.

У прикордонних з Україною районах курської області введено комендантську годину з 21:00 до 06:00. Особовому складу частин та підрозділів угруповання прикриття кордону рф у визначений час заборонено покидати позиції та місця розташування без попереднього погодження з керівництвом.

У населеному пункті Каховка Запорізької області окупанти, із залученням спеціальної техніки, намагалися виявити серед місцевого населення осіб, які співпрацюють з Силами оборони України. Так, протягом 30 липня, загарбники поширювали інформацію, що наступної доби планується відведення військ із зазначеного населеного пункту. З 01:00 було вимкнено мобільний зв’язок та стаціонарний інтернет. З 01:00 по 04:00 вулицями рухались вантажні та легкові авто для створення ефекту масового переміщення техніки. Водночас, вулицями міста курсували спеціальні автомобілі з радіопеленгаторами.

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, 1 - по командному пункту та 1 по - зенітно-ракетному комплексу окупантів. 

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили 14 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 4 станції радіоелектронної боротьби, 4 пункти управління, 1 район зосередження озброєння та військової техніки, 6 засобів протиповітряної оборони, 3 райони зосередження особового складу, 1 склад боєприпасів та ще два важливих об’єкти ворога.

Загалом, минулої доби, наші воїни ліквідували 540 російських окупантів. Ворог втратив 1 танк, 8 бойових броньованих машин, 27 артилерійських систем, одну РСЗВ, 1 засіб ППО, 15 БпЛА оперативно-тактичного рівня та 25 автомобілів.

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом!

Слава Україні!

Мої відео