"Воїни мають бути готовими до бою": Наєв перевірив стан бойової підготовки на півночі. Відео

172583 ПЕРЕГЛЯДІВ

Екскомандувач Об'єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв нещодавно провів перевірку бойової готовності у Північній операційній зоні. Під час цих заходів він особисто оцінив рівень підготовки військових.

Про це повідомили в офіційному Telegram-каналі Командування Об'єднаних сил ЗС України. За словами Наєва, протягом 2024 року в рамках 37 заходів з колективної підготовки оперативний склад військ посилив свій рівень готовності, а також забезпечив підтримку та вдосконалення злагодженості у складі штабів.

"На облаштованих 59 тактичних смугах перешкод з початку поточного року 1,5 тисяч бійців підготовлені до ведення бойових дій у складі відділень, близько 3,2 тисячі військовослужбовців ознайомлені з практичними навичками надання першої домедичної допомоги, близько 1,8 тисячі військових набули навичок ведення бойових дій в урбанізованій місцевості. Все це робиться для підтримання навченості рядового та сержантського складу, формування психологічної стійкості військовослужбовців", – наголосив генерал-лейтенант.

Він зауважив, що військові інженерні підрозділи вдосконалюють свої навички у прокладанні шляхів через мінно-вибухові перешкоди та вивчають передові технології, зокрема, скидань мін із повітря. Наєв підкреслив, що ці заходи спрямовані на те, щоб військовослужбовці були готові виконати бойові завдання у відповідний момент.

Раніше повідомлялося, що 11 лютого президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Наєва з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ. Генерал зазначив, що дізнався про кадрове рішення із засобів масової інформації. Він обіймав посаду командувача Об'єднаних сил Збройних сил України з 2020 року.

У Збройних силах України наразі відбуваються кадрові зміни. Так, на місце Олександра Сирського прийшов колишній перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк. А замість Сергія Наєва посаду командувача Об'єднаних сил ЗСУ займе Юрій Содоль, який до цього був командувачем морської піхоти ВМС ЗСУ.

Мої відео