ПРЯМОЮ НАВОДКОЮ

ПРЯМОЮ НАВОДКОЮ
362222 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протитанкова батарея 100-міліметрових пушок МТ-12 “Рапіра” та самохідних протитанкових ракетних комплексів “Штурм-С“, що входять до складу південного угрупування військ, тренувалася знищувати піхоту, танки та броньовану техніку.
- Військовослужбовців артилерійського підрозділу було піднято за сигналом тривоги. Прибувши до району зосередження, армійці швидко зайняли вогневі позиції в очікуванні техніки та живої сили умовного противника, - повідомив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
За його словами, гармати “Рапіра“ та ПТРК “Штурм-С“ вкотре розгорнулися на танконебезпечному напрямку. Головна ціль тренувань – відпрацювання впевнених та злагоджених дій розрахунків, а також точність виконання завдань в обмежений час.
- На перший погляд може здатися, що сценарій для артилеристів дуже звичний. На цей полігон вони виїжджають щотижня, тому в якійсь мірі алгоритм дій на ньому відпрацьований. Але, командування кожного разу намагається змінити цілі та тактичний фон задля поглиблення і вдосконалення навичок ведення сучасного бою, - вважає командувач.
Слід зазначити, що тому і підхід відповідний. Звичайно, що його мета одна - час перебування на полігоні має використовуватися з максимальною ефективністю.
- По суті, це комплекс заходів, коли розгортаються навчальні місця, проводяться заняття зі спеціальної та технічної підготовки. Вважаю, що вкотре мету навчання досягнутою. Особовий склад, попри спеку в полях, як і завжди, із поставленими завданнями впорався, - зауважив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

 

Мої відео