Перед судом постане жінка, яка підробляла відомості, на підставі яких реєструються підприємства

Перед судом постане жінка, яка підробляла відомості, на підставі яких реєструються підприємства
11121 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканки м. Костянтинівки, яка обвинувачується у внесенні в документи, які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи, завідомо неправдивих відомостей (ч. 2. ст. 205-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж 2019-2020 років 38-річна жінка за грошову винагороду вносила недостовірні відомості до документів, на підставі яких здійснювалася державна реєстрація новостворених підприємств, які фактично не здійснювали підприємницьку діяльність.

В подальшому вказані підприємства використовувались для документального прикриття безтоварних операцій, незаконного формування податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки, що зареєстровані на території Донецької області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 8 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео