Досить дозволяти Росії розповсюджувати міфи! МЗС прокоментувало вступ України в НАТО

Досить дозволяти Росії розповсюджувати міфи! МЗС прокоментувало вступ України в НАТО
12362 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом довгого часу Україна намагається стати вагомою частиною НАТО та ЄС. Ми намагаємося реалізувати всі стандарти НАТО. Реформуємо військові частини, повністю змінили систему військового вишколу та з кожним разом робимо її досконалішою та досконалішою. Проте частиною НАТО ми так і не стали. Побачивши це, Росія вирішила використати це проти нас. Вона почала проводити пропаганду стосовно того, що в Україні існує багато проблем, через які нас не приймуть до НАТО. Також ходили думки про те, що НАТО не хоче, аби ми стали частиною їхньої організації. Проте все це не більше, ніж одна зі спроб Росії підірвати нашу впевненість в собі.

Тож для того, щоб заспокоїти населення та пояснити, що ж все ж таки відбувається МЗС України відповість на всі запитання. По-перше, Дмитро Кулеба розповів про те, що раніше існувала домовленість про те, що блок не повинен розширюватися на схід, щоб "не провокувати Російську Федерацію". Проте протягом останніх років Росія надто часто почала перевищувати свої повноваження. Вона розпочала воєнні дії не лише на території України. Тож історія про те, що ми не можемо стати частиною НАТО через якісь туманні “обіцянки” з минулого, які Захід дав Радянському Союзу, лише чутки. Радянський союз розпався багато років тому. Україна є незалежною державою і лише вона сама може вирішувати свою долю. Так, колись давно НАТО дало обіцянку не розширювати свої кордони після падіння Берлінської стіни. Але ті часи в минулому. СРСР вже немає, тож вимагати чогось вони не можуть.

Росія розповсюджує історії про те, що нібито “держсекретар США Джеймс Бейкер у 1990 році пообіцяв радянському лідеру Михайлу Горбачову, що НАТО не піде на схід, якщо СРСР дозволить возз'єднання Східної та Західної Німеччини”. Проте в цієї історії є одна дуже дивна властивість. Вчені досконально вивчили всі зустрічі, домовленості та обіцянки, які складали НАТО та СРСР і жодних згадувань про цю подію немає. Тому МЗС Україні прагне заспокоїти своїх громадян та повідомити про те, що це не більше ніж пропаганда РФ, на яку не потрібно взагалі реагувати. Адже зараз Україна чекає на нову стратегію від НАТО, яка допоможе нам стати вагомою частиною цього об'єднання. Після того, як ми зможемо виконати всі умови для того, щоб стати частиною альянсу, нас приймуть до себе, переконаний Кулеба!




Мої відео