Новий склад РНБО: хто тепер входитиме до його складу за наказом президента України?

Новий склад РНБО: хто тепер входитиме до його складу за наказом президента України?
11892 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні Володимир Зеленський прийняв доволі таки непередбачуване для всіх рішення. Напередодні одного із найважливіших для України засідань він вирішив трохи змінити склад РНБО. Проте для когось воно звалилось, ніби грім серед ясного неба, а от хтось навіть нітрохи не здивувався. Проте навіщо змінювати склад давно вже функціонуючого органу влади просто напередодні одного із найважливіших засідань, поки невідомо.

Проте тепер до складу Ради національної безпеки та оборони увійшла Юлія Лапутіна. Вона протягом довгого часу представляє Міністерство зі справ ветеранів. Проте чому її так несподівано, тим паче наказом Президента України від 17 лютого, призначили на такий високий піст? Насправді варіацій відповіді на це питання багато.

Проте її справи говорять самі за себе, при чому гучніше за безліч красивих слів. Юлія Лапутіна стала другою жінкою в історії України, якій надали звання генерала. 18 грудня 2020 вона очолила Міністерство у справах ветеранів, раніше брала участь в антитерористичній операції на Донбасі, працювала на керівних посадах в СБУ. Ставши ветераном, Юлія Лапутіна також бере участь в роботі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Ця жінка не просто вміє красиво говорити та розповідати прекрасні історії, вона також може творити історію сама. За її участі вже встигли надати допомогу багатьом воїнам АТО та їхнім родинам. Вона захищає права пенсіонерів та завжди допомагає порадами кожному, хто звертається. Володимир Зеленський переконаний, що в такий скрутний час нам просто необхідно, щоб серед влади залишався не просто той, кому можна вірити, а людина, яка всім серцем вболіває за долю власної батьківщини.

Також нагадуємо, що декілька днів назад стався анонс резонансної для нашої держави події. 19 лютого має відбутися засідання РНБО. Під час якого буде розглянуто питання, яке стосується сучасної ситуації на окупованих територіях. Деякі питання поки не розголошували для того, щоб не викликати суперечок. Проте основними будуть ті, які стосуються сучасних переговорів та можливості звільнення територій України. Наразі представники деяких країн вже не просто побували, а й склали власне враження стосовно того, що відбувається на Донбасі. Тож ми сподіваємося на допомогу.

Цікавим фактом, який поки не розголошують, залишається результат однієї перевірки, яку повинно було здійснити РНБО. Гео Лерос вимагав, аби РНБО перевірило діяльність компанії "Студія Квартал 95" і ввело санкції після продажу в Росію прав на франшизу "Ліга сміху". У своєму блозі він звернув увагу, що до 2019 року програму вів чинний президент України Володимир Зеленський, а тепер аналогічний продукт готується випускати російський телеканал "СТС", яким керує великий холдинг "Національна медіа група" і державний банк ВТБ. А також нагадав, що сам "СТС" вже знаходиться в "чорному списку" РНБО з весни минулого року.

Звісно обидва органи російських маніпуляційних систем давно вже занесені до чорного списку в Україні. Проте варто також наголосити, що саме вони й підтримують конфлікт, який наразі відбувається на Донбасі. Тому український політик переконаний в тому, що в нас існує величезна необхідність у блокуванні будь-яких способів розвитку цих систем. Проте чи впорається із цим РНБО? А тим паче у новому складі Гео Леос не впевнений. А нам залишається лише чекати та спостерігати за тим, як зможе показати себе новоспечений член старої команди. Будемо сподіватись, що із появою нового обличчя зміниться не лише фотографія РНБО.

Мої відео