У прокуратурі підвели підсумки роботи за 2020 рік

У прокуратурі підвели підсумки роботи за 2020 рік
14310 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під головуванням керівника Донецької обласної прокуратури Євгена Білоусова проведено нараду щодо результатів роботи органів прокуратури регіону у 2020 році.

Участь у заході взяли заступники керівника обласної прокуратури, керівники структурних підрозділів, а також керівники, перші заступники та заступники місцевих прокуратур.

Відкриваючи захід Євген Білоусов позитивно оцінив здобутки прокуратури по пріоритетним напрямкам діяльності у 2020 році. Зокрема, завдяки чіткий та злагодженій роботі у регіоні знизилась загальна кількості облікованих кримінальних правопорушень, серед яких: особливо тяжкі злочини, розбійні напади, шахрайство і злочини проти статевої свободи та недоторканості особи.

Окрім цього, на Донеччині покращено результативність роботи з виявлення та розслідування злочинів, пов’язаних із збутом наркотичних засобів, у сферах протидії корупції, господарської діяльності, охорони довкілля та оплати праці.

Разом із тим керівник Донецької обласної прокуратури підкреслив, що деякі напрямки прокурорської діяльності все ж потребують активізації. Зокрема, він зорієнтував апарат та керівників місцевих прокуратур на посилення роботи щодо злочинів у бюджетній сфері, корупції, незаконному видобутку вугілля, корисних копалин та порубці лісу.

Під час наради присутні підвели підсумки роботи за минулий рік, обговорили механізми для підвищення ефективної діяльності в умовах реформування. Зі своїми звітами виступили керівники управлінь, відділів обласного апарату та місцевих прокуратур.

Враховуючи позитивні та негативні результати роботи, основними пріоритетами у 2021 році визначено:

· злочини, що вчинені організованими групами і злочинними організаціями;
· тероризм, сепаратиські та інші прояви, що загрожують територіальній цілісності та недоторканості держави;
· неправомірні посягання у бюджетній та земельній сферах;
· злочини у сфері адміністрування податків та пов’язані із відмиванням майна, одержаного злочинним шляхом;
· протидія корупційним злочинам;
· боротьба з незаконним обігом зброї та боєприпасів;
· протидія незаконному гральному бізнесу;
· боротьба з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів;
· протидія правопорушенням у сфері охорони довкілля, використання природних ресурсів;
· злочини у сфері паливно-енергетичного комплексу;
· протидія порушенням прав людини працівниками правоохоронних органів;

«У поточному році ми маємо виправити усі недоліки і разом зробити роботу над помилками, щоб не допустити їх у майбутньому. Найголовніша ціль на сьогодні –посилити роботу на пріоритетних напрямках задля стабілізації загальної криміногенної обстановки у регіоні» - підбиваючи підсумки наголосив Євген Білоусов.

Мої відео