Що сказав Міністр спорту про збори “Шахтаря" за кордоном?

Що сказав Міністр спорту про збори “Шахтаря" за кордоном?
120856 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр спорту Білорусі розповів про те, що багато зі спортсменів та команд чомусь обирають тренуватись за кордоном. Проте жодних результатів вони не показують. Команди витрачають неймовірні суми коштів для того, щоб полетіти кудись і при цьому не демонструють жодних показників.

Ковальчук заявив: “Андрій Капській, ти не ображайся за БАТЕ. Вам відмовлено. Такого ж листа має й «Шахтар». Адже Солігорський клуб полетів в ОАЕ. Ними витрачений річний бюджет клубу першої ліги на рік! Приїдуть – будуть відповідати за все. Що дасть цей збір? У минулому сезоні вони провели троє сборів й поступилися молдавському клубу в серії пенальті. Якби в Білорусі готувалися, гірше було б? Не розказуйте казки. Краще грати після закордонного збору не будете”.

Звісно, їздити за кордон – це прекрасно. Проте тоді, коли ви показуєте хоча б якісь результати. А от “Шахтар” не продемонстрував минулого року нічого надзвичайного. Результати були, проте серію останніх пенальті вони програли з величезним розгоном. Вони не звертають жодної уваги на те, як тренуються їхні молоді гравці.

За міжнародною домовленістю, кожна команда має виділяти не менше ніж 10% прибутку для тренування молодого покоління. Добре, якщо часина з них і дійсно виділяє стільки коштів. Та, на жаль, “Шахтар” забуває про це. Тож коли вони приїдуть їм доведеться пояснити, навіщо було їхати так далеко.

Міністр спорту приводить у приклад збірну з біатлону. Вони також прагнули поїхати за кордон для того, щоб провести збори. Адже вони, по-перше, звикли, а, по-друге, вважали, що так краще. Проте вони тренувались в Раубічах. Але цього року їхні результати просто вражають. Вже дві золоті медалі, срібло. Жіноча команда взагалі вразила всіх, хто був присутнім. Тож тепер “гірникам” таки доведеться давати коментар.

Мої відео