Чоловік впав під лід! На Дніпровщині служба порятунку встигла витягти людину з води

Чоловік впав під лід! На Дніпровщині служба порятунку встигла витягти людину з води
186961 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба порятунку пожежно-рятувального посту Головного управління ГС ЧС України в Дніпровському регіоні розповіла про випадок, який трапився вчора, 28 січня о 15.50. Вони отримали повідомлення про те, що чоловік провалився під лід. Подія трапилась на озері “Лозоватка”. Він знаходиться поміж сіл Минівка та Краснопілля. Не втрачаючи часу, рятувальники відрядили команду для порятунку чоловіка.

Прибувши на місце, рятувальники побачили, що чоловік дійсно провалився під лід на відстані 30 метрів від берега. Лід був досить крихким та не витримав дорослу людину, яка необережно пересувалась по його поверхні. Рятувальники оперативно витягли чоловіка 1978 року народження на берег. За допомогою мотузки та рятувального круга чоловіка витягли на берег. Він отримав сильне переохолодження. Його одразу госпіталізували й перевезли до місцевої лікарні. Наразі лікарі намагаються привести до тями чоловіка.

Рятувальники наголошують, що зараз лід досить крихкий. Так, температура повітря зараз нижча за 0. Всі ми знаємо, що вода починає замерзати за такої температури. Проте для того, щоб річка замерзла температура -15 - -20 має триматись хоча б тиждень-два. Поки вона коливається, а часом переходить і до температури +. Тож річки та озера НЕ замерзають. Намагайтесь не виходити на лід та не випускайте дітей на нього. Адже оперативність рятувальників не є запорукою нашої безпеки. Дітей може знести течією. І якщо таке трапиться, вони задихнуться під водою. Тож слідкуйте за тим, що відбувається. Виходячи на лід, будьте обережними. А ще краще, намагайтесь уникати рибалок. Потерпіть до весни, коли ви зможете це робити за допомогою човнів. Звісно, хочеться відпочити, проте присвятіть цей час близьким.

Мої відео