Патрульні Кривого Рогу пояснили, чому найчастіше жертвами стають саме жінки та підлітки

Патрульні Кривого Рогу пояснили, чому найчастіше жертвами стають саме жінки та підлітки
118078 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наразі найпоширенішим злочином стало саме пограбування, проте жертвами такого типу злочину найчастіше стають жінки підлітки та нетверезі. Чому саме такі категорії людей? Насправді відібрати сумку, гаманець, або мобільник легше в тих, хто слабкіший за тебе. Тому злодії обирають собі жертв серед тих, хто не зможе їм протистояти.

Патрульна поліція розповіла про те, як захистити себе від пограбувань на вулиці. По-перше, намагайтеся повертатись додому не пізно, а якщо все ж таки йдете увечері, то старайтесь іти освітленими й людними вулицями. Всі дорогі прикраси лишайте вдома, якщо знаєте, що повертатиметесь додому самі. Якщо ви носите гроші та важливі речі у сумці, то краще притисніть її якомога ближче до себе та несіть на плечі. Ніколи й нікому не показуйте вміст гаманця у громадському транспорті. Якщо це помітять грабіжники, навряд чи ви зможете лишитись при власних грошах. Не носіть в руках мобільні телефони.

Якщо ви все ж таки стали жертвою пограбування, то необхідно одразу ж звернутись до поліції. Злочинця можливо спіймати, проте лише в тому випадку, якщо ви одразу звернетесь до поліції. Звісно, “по гарячих слідах” знайти можна кого завгодно. Проте в поліції працюють не маги, тож зробити диво вони не зможуть.

А ми нагадуємо, що все частішими стали випадки шахрайства через інтернет. Намагайтеся не надавати особисту інформацію людям із соцмереж. Не пересилайте особистими повідомленнями фото вашої картки чи фото паспорту. Поліція наразі не може прослідкувати, як і через які системи вони контролюють бази тих, кого грабують. Соцмережі не надають даних про особисті листування країні, а зламати їх як шахраї, на жаль, ми не можемо. Тому доводиться чекати, поки законними методами ми зберемо інформацію.

Мої відео