Нова служба охорони суду, яка діятиме з лютого місяця!

Нова служба охорони суду, яка діятиме з лютого місяця!
74157 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року суди Кривого Рогу будуть охороняти зовсім інакше. Адже не дивлячись на те, що перед залом постійно знаходиться охорона, інколи злочинці все ж таки проносять різноманітні предмети, які заборонено мати при собі під час судових засідань.

На території Дніпра вже давно діє декілька схожих закладів безпеки. А з цього року вони діятимуть і в Кривому Розі. За минулий рік цією службою було виявлено та ліквідовано 5874 заборонені предмети, які тим чи іншим способом намагались пронести до зали судового засідання люди. Серед заборонених предметів, вилучених за цей термін, були: ножі, газові балончики, зброя різного типу, сокири, молотки, хтось навіть ховав леза та плоскогубці. Проте служба охорони суду швидко та вдало викривала всі ці намагання.

За один рік суд у Дніпрі приймає понад три тисячі справ, тож якщо ми хочемо, аби всі вони завершувались без проблем, то нам необхідно, аби хтось контролював весь процес. Під час розгляду справи судді концентруються на матеріалах справи, а не на тому, що їх оточує. Тож, якщо ми прагнемо зберегти безпеку, то нам просто необхідно створити органи, які відповідали б за те, що відбувається у залі суду та хто до них потрапляє.

Цього року велику увагу приділятимуть також і іншим аспектам судової справи. Наприклад оголошенню прав свідку. Адже нещодавно на всю Україну пролунала справа про те, що чоловіка незаконно засудили. Правоохоронці не зачитали право на зберігання мовчання під час слухання справи, двоюрідному братові вбивці. Крім цих свідчень, майже нічого не підтверджує напряму його причетність до справи. Але за Законом України правоохоронці мали це зробити лише найближчому оточенню підсудного, до якого, на щастя, двоюрідний брат не відноситься. Тож перш ніж виставляти обвинувачення, переконайтесь, що ви праві у цьому випадку.

Мої відео