Які плани на Україну в новообраного президента США?

Які плани на Україну в новообраного президента США?
180044 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відбувається інавгурація нового президента США Джо Байдена, який офіційно стає 46 президентом після Трампа. Між цими двома значна відстань у політичних поглядах та зовнішніх відносин з країнами-партнерами. Погляди та наміри Дональда Трампа вже відомі, а чого ж чекати від нового президента та чи зміниться його відношення до ситуації в України, належної підтримки та партнерства?

·       Байден орієнтується на верховенстві права та цінностях, тому відносини та співпраця з українцями стане важчою через боротьбу з олігархами та корупцією.

Проте підтримка з боку США не припиниться. Питання щодо російської агресії та розподіл земель є важливим питанням для партнерства з США та авторитетним з боку впливу на російську вищу владу.

Постачання летальної зброї до Києва не припнеться та підтримувалось Байденом ще за часи правління Трампа, коли нинішній головнокомандувач був віце-президент.

США продовжує створювати коаліцію для заборони побудови газопроводу «Північного потоку-2» через втручання Росії в американські вибори 2016 року. Наразі проєкт зупинений та створюються додаткові умови для «не відновлення справи». Новообраний президент продовжить цю справу, одночасно позитивно вплинувши на негативні наслідки цього проєкту для України.

Джо Байден вісім разів відвідував Україну та захоплювався народом, який «мужньо та чесно боровся за своє місце в історії», через що керівник пообіцяв належну матеріальну та фінансову підтримку.

Ситуація з Кримом є осудливою з боку президента. Байден висловив думку щодо запровадження жорстких санкцій проти Росії, адже 13 з 15 країн безпеки ООН погодилась з незаконним референдумом в Кримській Республіці.

Трамп не присвячував українським справам такого значення, як це робитиме новий президент на міжнародній арені. Як важливий зовнішньополітичний гравець та впливовий діяч Байден надасть належну допомогу та підтримку нашій країні, а Україна своєю чергою намагатиметься стати надійним та стратегічним партнером для Сполучених Штатів.

В роки анексії син Байдена Хантер увійшов до ради української газової компанії Burisma, який не орієнтувався в цій сфері та міг викликати підозрілість та конфлікт. Трамп хотів, аби Зеленський розслідував цю справу, проте Україна не висловила негативних висловлювань та забезпечила себе майбутньою належною підтримкою від Байдена.

Як саме США збирається допомогти Україні у розв’язанні низки політичних питань?

·       Ентоні Блікен – кандидат Державного секретаря США допомагатиме у боротьбі з корупцією та належної військової підтримки. Оборона, програма тренувань, а також корупція та нестача інститутів є головними питаннями для політика та підтримки з боку американців. Значний вплив на військову систему допоможе Україні посилити роль на політичній арені та вплинути на конфлікт з Росією. Підтримка від Трампа також була та посприяла створенню можливості протистояти поведінці агресора російської влади.

Інавгурація президента відбудеться о 18:00(у Вашингтоні в цей час буде полудень), де спочатку лунатиме присяга Байдена та віце-президента, а потім через годину святкова частина та виступ священника, поетеси, співаків та капітанів.

Канал «Суспільний» транслюватиме цю подію з коментарями експертів.

Наступні новини очікуйте після інавгурації, слідкуйте за трансляцією та будьте здорові!!!

Мої відео