Повернення легенди: Жан Беленюк знову братиме участь у змаганнях з греко-римської боротьби

Повернення легенди: Жан Беленюк знову братиме участь у змаганнях з греко-римської боротьби
93481 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 2019 року ми не бачили на арені Жана Беленюка. Сьогодні тренер збірної України з греко-римської боротьби повідомив про те, хто буде в складі команди в цьому році та візьме участь у міжнародному турнірі. І ця новина вразила усіх, проте цього року повернувся на килим Жан Беленюк, якого ми не бачили вже два роки.

Сьогодні тренер офіційно повідомив, хто увійшов до складу збірної України на Гран-Прі Zagreb Open. Тож цього року нас представлятимуть такі спортсмени у вагових категоріях відповідно:

- Парвіз Насібов із вагою 72 кг;
- Володимир Яковлєв, Ясаф Зейналов, Ельмар Нуралієв, які мають вагову категорію 77 кг;
- Ярослав Фільчаков з 82 кг;
- Жан Беленюк у своїх звичних 87 кг;
- Владлен Козлюк, Зелімхан Дзігасов з 97 кг;
- Олександр Чернецький, Микола Кучмій 130 кг.

Підготовка нашої збірної розпочнеться 11 січня, проте склад вже визначено, та рішення змінювати ніхто не збирається. Збори відбуватимуться в Конча-Заспі. Там команда прийде до форми після зимових свят.

Що ж стосується Жана Беленюка, то у 2019 році він став переможцем Чемпіонату світу з греко-римської боротьби в казахському Нур-Султані. Це було у вересні, коли його вагова категорія складала 87 кілограмів. Його фінальний поєдинок із суперником з Угорщини завершився з рахунком 2:1. Перемога була за українцем.

Крім того, Жан Беленюк є срібним призером Олімпійських ігор, які відбувались у 2016 році. Він носить титул двічі чемпіону світу та тричі чемпіону Європи. Проте увесь 2020 рік ми зовсім нічого не чули про цього спортсмена. Дехто навіть пророкував завершення його спортивної кар’єри ще на старті. Але, що б не казали, цього року він повернувся на килим, аби таки отримати довгоочікувану перемогу. Тож чекаємо на виступ новоспеченої команди України з греко-римської боротьби та бажаємо їм продуктивних зборів.

Мої відео