У немовлят буде свій дім! Сьогодні відкрили перший в області центр підтримки немовлят

У немовлят буде свій дім! Сьогодні відкрили перший в області центр підтримки немовлят
182111 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Дніпрі сьогодні відкрили перший центр, який зможе приймати немовлят. Окрім нього створено ще декілька таких самих приміщень. Їх спеціально обладнали, поставили ліжечка. Тож з 1 січня 2021 року вони розпочнуть прийняття дітей.

Раніше в закладах розміщували дітей віком від 3 до 18 років. Дітей з однієї родини через це роз’єднували, хоча й хотілося б зберегти сім’ю. Тепер же немовлят не потрібно буде відправляти до будинку немовлят. Усім необхідним обладнанням забезпечили ці заклади.

Директорка центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Барвінок» ДМР Тетяна Карпова заявила, що наразі їхній заклад може прийняти одразу 5 немовлят. Їх забезпечили всім, що необхідно дітям такого віку. Також їм надали спеціальні речі для розвитку дітей віком від 0 місяців до 3 років.

Крім того, вихователі вважають, що виховання дітей у колективі однолітків та дітей різного віку – це абсолютно різні речі. Підростати разом із іншими дітьми та вихователями їм буде набагато комфортніше, ніж самим. Тим паче діти, які виросли в соціумі швидше зможуть пристосуватись до сім’ї.

Всі з нетерпінням чекають, коли почнуть працювати дитячі кімнати. Чи змінить це життя дітей на краще? Так. Звісно, рідних батьків не може замінити ніхто, проте мати когось поруч – неоціненно.

Мої відео