Три етапи вакцинації: невже українцям все ж таки дадуть вакцину від COVID-19?

Три етапи вакцинації: невже українцям все ж таки дадуть вакцину від COVID-19?
79632 ПЕРЕГЛЯДІВ

По Україні прокотилась новина про те, що можливо зовсім скоро все це страхіття закінчиться, і ми знову почнемо нормальне життя. Міністерство охорони здоров'я оголосило, що не пізніше середини-кінця січня 2021 року приїде перша партія вакцини від COVID-19. Тільки ось для кожного виду вакцини призначена певна категорія людей. На всіх її точно не вистачить, тому громадян було вирішено поділити на три черги, згідно якими вони зможуть отримати ліки.

Першочергово вакцинацію проведуть серед медпрацівників, працівників соціальної сфери, військовослужбовців, персоналу та мешканців інтернатів та будинків для людей похилого віку і т. д. Цей варіант передбачений на той випадок, якщо кількість отриманої вакцини становитиме лише 10% від населення країни. Її розподіл проводиться спочатку тим громадянам, хто найбільше потребує вакцинації до тих, хто не сильно схильний до хвороби. У разі, якщо хтось на цьому етапі відмовиться від вакцинації, її передадуть другій категорії громадян.
До другого етапу вакцинації потрапляють хворі, які старше 60 років, поліцейські, співробітники СБУ, Нацгвардії, МВС, МЗС, ГСЧС, ті хто працює в слідчих ізоляторах та в загальноосвітніх установах. Такий розклад очікується, якщо вакцини буде 20% від населення України. Порядок її отримання такої ж, якщо хтось відмовляється, то її передають наступній категорії громадян.
До третього етапу черги на вакцинацію потраплять всі громадяни від 18 до 59 і всі інші. Це найкращий варіант для України, але можливий він тільки якщо вакцина буде складати від 50% населення України.

Вся країна готується до цієї події. У Києві відвели навіть спеціальне місце для зберігання таких ліків. Тільки от чи не почне хтось на вакцині спекулювати? Це питання на мільйон.

Мої відео