У Марганці відкрито кримінальне провадження через підкуп виборців

У Марганці відкрито кримінальне провадження через підкуп виборців
49309 ПЕРЕГЛЯДІВ

Місцевому мешканцю невідомий запропонував 200 гривень, аби той проголосував за одну з політичних партій. Чоловік повідомив про спробу підкупу правоохоронців, зазначають у пресслужбі ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

25 жовтня до Марганецького відділення поліції надійшло повідомлення про підкуп виборців. Місцевий мешканець пояснив, що на вулиці до нього під’їхав автомобіль марки «Шевроле», водій якого запропонував проголосувати за одну із політичних партій в обмін на 200 гривень та передав чоловіку папір з написом, за кого голосувати.

«Поліцією розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії або комісії з референдуму). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до шести років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк п’ять років», — повідомляють у поліції.

Станом на 17:00 до поліції Дніпропетровщини надійшло 345 повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого законодавства. За результатами їхнього розгляду складено 19 адміністративних протоколів та відкрито два кримінальні провадження.

Теги: підкуп,місцеві вибори,Марганець, Дніпропетровщина,голосування
Мої відео