У Дніпрі ще двоє громадян отримали звання почесних

У Дніпрі ще двоє громадян отримали звання почесних
63943 ПЕРЕГЛЯДІВ

Високе звання присвоєно краєзнавиці та історикині Валентині Лазебній та ректору університету залізничного транспорту, академіку Олександру Пшіньку. Таке рішення ухвалили депутати Дніпровської міської ради на своїй останній сесії 21 жовтня.

Звання, що є вищим визнанням заслуг перед містом і його жителями, до сьогодні було присвоєно 45 видатним землякам. 21 жовтня до цього переліку додалися ще дві знані в місті особистості.

Це Валентина Іванівна Лазебник — історикиня , краєзнавиця, публіцистка, громадська діячка, членкиня Національної спілки краєзнавців України та Українського центру розвитку музейної справи, завідувачка науково-дослідного та експозиційного відділу історії України ХIV – початку ХХ століття Дніпропетровського історичного музею імені Д. І. Яворницького. До речі, в музеї вона працює з 1975 року. Завдяки її великій пошуковій роботі щодо реконструкції біоісторії, генеалогічних витоків еліти нашого регіону, було зібрано й описано майже 5000 музейних предметів.

Почесним громадянином Дніпра став і ректор Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка Лазаряна Олександр Пшінько. Він доктор технічних наук, професор, академік Транспортної академії України, член-кореспондент Академії будівництва України та Міжнародної інженерної академії, дійсний член Нью-Йоркської академії наук (США), член Міжнародної Асоціації мостобудівників та інженерів-будівельників (IABSE, Швейцарія). Вся трудова діяльність Олександра Пшінько з 1973 року пов`язана з університетом залізничного транспорту (колишній ДІІТ), який він очолив у 1997 році.

Теги: почесний громадянин, Дніпро,міська рада,сесія
Мої відео