В Апостолівському районі людей визволили з трудового рабства

В Апостолівському районі людей визволили з трудового рабства
58359 ПЕРЕГЛЯДІВ

Злочинна група, до якої входили шість осіб, вербувала людей, обіцяючи гідну оплату. Натомість «найманці» важко працювали, жили у скрутних умовах та не могли залишати місце роботи, повідомляє пресслужба ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області.

На 12 років можуть опинитися за ґратами жителі Апостолового Дніпропетровської області, які протягом 2019-2020 років вербували людей із вразливих груп населення, обіцяючи «повний пансіон» та пристойну зарплату за так звані сезонні роботи. Та на ділі заробітчани тяжко працювали на полях, жили у нелюдських умовах. І не тільки не отримували хоча б якихось грошей, а й не мали можливості залишити місце свого трудового рабства.

«У рамках розслідування за місцями мешкання фігурантів відбулися санкціоновані обшуки, поліцейські вилучили речові докази незаконної діяльності — майже 300 тис. гривень, 650 л спирту, понад тисячі пачок цигарок, чорнові записи та комп’ютерну техніку, — повідомляють у поліції. —Також слідчі опитали потерпілих та свідків, які підтверджують факт трудової експлуатації».

Усім членам злочинного угруповання, дії якого кваліфіковані як торгівля людьми, загрожує від 5 до 12 років позбавлення волі. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу трьом зловмисникам.

Теги: трудове рабство, Дніпропетровщина,злочинне угруповання,заробітчани
Мої відео