Єдина любов в житті - їжа: Євген Клопотенко про кар'єру кулінара

Єдина любов в житті - їжа: Євген Клопотенко про кар'єру кулінара
185887 ПЕРЕГЛЯДІВ

Один з найхаризматичніших учасників проекту "МайстерШеф" і його переможець, кулінарний експерт, телеведучий, бізнесмен, співвласник ресторану " 100 років тому вперед", автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com. За останній час він став одним з найкращих кулінарів України.
Життя шеф-кухар Євгена Клопотенка завжди в увазі — він і сам не дає забути про себе своїм шанувальникам. На його сторінках в соціальних мережах такі смачні пости, що просто хочеться з'їсти монітор. До того ж, його кулінарні історії завжди приправлені особистим досвідом.
Євгеній Клопотенко народився у звичайній сім'ї без кулінарного досвіду. Мама була завучем в школі, а тато — інженером. Бувши маленьким, він побував в Англії, куди в 1991 році поїхала бабуся. Там він познайомився з супермаркетами, ресторанами, і зрозумів, що Україні є до чого прагнути.
В 1995 році Євген, бувши учнем, відправляється по програмі обміну в Італію. За словами Клопотенка, саме там він спробував дійсно смачну їжу і зрозумів, що хоче, щоб і в Україні були кулінари, знатні у всьому світі.
Після закінчення школи, Євген серйозно почав задумуватися про вищу освіту. Професія кулінара в то час не була така престижна, хоча й відмовлятися від заповітної мрії Євген не думав. Батьки довго вмовляли Євгена обрати іншу спеціалізацію, однак все ж таки знайшли компроміс. Він вступив до Київського університету туризму на факультет готельно-ресторанного бізнесу.
В студентські роки Євген потрапляє в Америку та Німеччину, де підробляє в місцевих ресторанах. Він розповідав, що це були звичайні фаст-фуди, де кулінари готували їжу на швидкість, а в їжу не вкладали ніякої душі.
Після того, як Клопотенко отримав диплом, влаштувався працювати в паби, де почав пропонувати авторські страви. Євген зустрічає нових друзів серед молодих кулінарів і разом з ними придумує конкурс " Битва кулінарів". В ресторані, де працював Євген, збиралося декілька кулінарів і вони разом готували однакові страви, в результаті даючи можливість гостям оцінити їхні блюда.
Цей кулінарний конкурс з'єднав Євгена з Денисом Сливновим і разом вони створили майстерню "Конфітюр". Вона стала популярною, особливо серед жителів міста Києва. Однак, дізналися про Євгена Клопотенка українці завдяки популярному кулінарному шоу "МастерШеф". Вперше на це шоу хлопець прийшов ще у 2011 році, проте тоді його не взяли. А от на 5-й сезон йому запропонував прийти на шоу сам кастинг-директор. На цей раз Клопотенко став переможцем кулінарного шоу. За словами Євгена, він зміг пройти всі 76 днів випробувань і багато чому навчитися. В результаті перемоги, кулінар отримує можливість навчатися в кращих майстрів кулінарії в французькій школі "Ле Кордон Блю". Ця школа стала для нього показовою. До речі, закінчив її він з високим балом за смакові якості.
У 2016 році Євген Клопотенко запустив проект "КультФуд", в рамках якого займається змінами харчування в шкільних їдальнях. У 2017 році команда Євгена отримала грант на створення нових рецептів для харчування в школах України. Результатом реалізації проекту, на основі коментарів більш ніж 1500 батьків і учнів, стала розробка 110 унікальних рецептів, які були затверджені міністерством.
Ресторан Євгена Клопотенка "Сто років тому вперед" успішний та достойно схвальний українськими гурманами. Страви в ньому такі ж неординарні, як і сам кулінар. Ось один із коментарів гостей: "Не буду писать очередную оду кулинарии, а просто скажу, что мой мозг в очередной раз взорвался благодаря креативу Евгения Клопотенко. Ромашка с солью,васильки,сочетание мяса с рыбой, а вишни с мясом..."
А от з приводу любовної сторони Євгена Клопотенка, то про неї мало, що відомо, точніше взагалі нічого не відомо. Особисте життя Клопоненка закрите для журналістів та загальної аудиторії. Після перемоги в кулінарному шоу, Євген заявив, що єдина любов в його житті — це їжа.

Мої відео