Двоє мешканців Дніпра заробили на масках та антисептиках майже 200 тисяч гривень

Двоє мешканців Дніпра заробили на масках та антисептиках майже 200 тисяч гривень
20477 ПЕРЕГЛЯДІВ

Впродовж трьох перших карантинних місяців аферисти продавали оптом дефіцитні, але неіснуючі товари. У такий спосіб обдурили 26 покупців. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Дніпропетровської області.

На лаві підсудних опинилися двоє дніпрян, які скористалися моментом та непогано заробили на карантині. Проста схема виявилася досить дієвою: з березня по травень зловмисники розміщували оголошення в інтернеті щодо оптового продажу товарів, які на той час цікавили всіх. А саме: медичних масок, респіраторів, антисептиків. Головною умовою була стовідсоткова передоплата, отримавши яку, злочинці припиняли контакт з покупцями та просто зникали. Отримані гроші надходили на карткові рахунки, які заздалегідь були оформлені на підставних осіб.

«Загалом встановлено 26 епізодів шахрайства, скоєних вказаними чоловіками, на загальну суму понад 180 тис грн, — повідомляють у прокуратурі. — На стадії досудового розслідування матеріальну та моральну шкоду потерпілим відшкодовано у повному обсязі».
За шахрайство, вчинене з використанням електронно-обчислювальної техніки, злочинцям загрожує від 3 до 8 років позбавлення волі.


Теги: маски,антисептики,шахрайство, Дніпро
Мої відео