У Кривому Розі співмешканці оформлювали онлайн-кредити на інших громадян

У Кривому Розі співмешканці оформлювали онлайн-кредити на інших громадян
22561 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під виглядом представників мобільного оператора злочинна парочка випитувала особисті дані, необхідні для оформлення позики. Шахраям загрожує до 5 років позбавлення волі. Про це йдеться у повідомленні пресслужби Кіберполіції.

Молоду пару, що мешкає у Кривому Розі, кіберполіцейські викрили у майнових злочинах. Чоловік та жінка віком 31 та 32 роки займалися оформленням онлайн-кредитів, використовуючи персональні дані інших людей.

«Необхідну інформацію фігуранти дізнавалися у телефонних розмовах із потенційними «жертвами», — зазначають у Кіберполіції. — Зловмисники представлялися працівниками мобільного оператора і казали, що нібито тестують зв'язок. Далі вони просили назвати особисті дані та вказати код із СМС. Цю інформацію надалі використовували для оформлення онлайн-кредитів».

Остаточна сума збитків поки що невідома — слідчі встановлюють усіх потерпілих. Та з огляду на речові докази, вилучені під час обшуків, серед яких комп’ютерна техніка, банківські картки та документи на оформлення кредитних договорів, злочинній парочці загрожує до 5 років позбавлення волі.

Теги: онлайн-кредити,шахрайство,кіберполіція, Дніпропетровщина
Мої відео