На Дніпропетровщині звільнили з трудового рабства 172 особи

На Дніпропетровщині звільнили  з трудового рабства 172 особи
22028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Група з 10 осіб вербувала та утримувала в «реабілітаційних центрах» соціально незахищених громадян. Наразі затримано дев’ять фігурантів, причетних до вчинення кримінального правопорушення. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Дніпропетровської області.

За даними слідства, з метою отримання стабільного незаконного прибутку у період з лютого по серпень 2020 року злочинці вербували людей шляхом обману, використовуючи їх уразливий стан, та переховували у спеціально орендованих будинках у Дніпрі, Підгородньому та селищі Кіровському. У так званих «реабілітаційних центрах» утримували осіб з інвалідністю, літніх людей, осіб з алкогольною та наркотичною залежностями.

«Зловмисники примушували потерпілих безоплатно працювати на різних будівельних майданчиках, виконувати вантажні роботи та прибирати вулиці, при цьому грошові кошти, отримані від замовників, їм не виплачували, а розподіляли між собою», — повідомляють у прокуратурі.

Правоохоронці затримали наразі дев’ятьох фігурантів справи. Звільнені перебувають під наглядом медиків та працівників соціальних служб.

 

">

 

Теги: трудове рабство,реабілітаційні центри, Дніпропетровщина
Мої відео