Арутюнян Еміль Карленович: допомога лікарням у період епідемії COVID-19 – один з найважливіших напрямів благодійності

Арутюнян Еміль Карленович: допомога лікарням у період епідемії COVID-19 – один з найважливіших напрямів благодійності
44221 ПЕРЕГЛЯДІВ

Окрім багатьох інших випробувань, які Україна пережила протягом останніх років, у 2020 додалася ще й епідемія COVID-19. Ця хвиля торкнулася багатьох країн світу, однак Україна виявилася непідготовленою до лікування важких хворих. Навіть провідні лікарні не мали достатньої кількості обладнання, медикаментів та захисного спорядження. Тому з самого початку епідемії в Україні на допомогу прийшли відомі меценати. У Дніпрі це у першу чергу Еміль Арутюнян та Олександр Петровський.

Арутюнян Еміль Карленович: Лікарня імені Мечникова: допомога під час карантину – безцінна


Боротьба з COVID-19 переважно лягла на плечі лікарів провідних лікарень обласних центрів та великих міст. У перших рядах у місії зупинення епідемії традиційно опинилася Дніпровська обласна клінічна лікарня імені Мечникова. Дніпровський підприємець та меценат Еміль Арутюнян одразу підтримав своїх друзів і партнерів з благодійності Міжнародний Благодійний Фонд «Солідарність» та Олександра Петровського, який бере особисту участь у благодійній роботі. Результатом стало оснащення лікарні імені Мечникова та деяких інших медичних закладів достатньою кількістю сучасних медикаментів та засобів особистого захисту.
Одна з останніх партій благодійного вантажу від меценатів, що прибула до лікарні, містила 200 захисних костюмів для медиків та бахіл дуже високої якості. Як пояснили меценати, захист здоров’я самих медиків є важливою запорукою перемоги над COVID-19, що для нашої країни є першочерговим питанням.
Ще раніше Фонд «Солідарність» за участю волонтерів та меценатів, серед яких також і Еміль Карленович Арутюнян, забезпечував набором захисних масок, бахіл та костюмів для медиків. Не забувають благодійники допомагати лікарням із забезпеченням антибіотиками та іншими медичними засобами, необхідними для лікування пневмонії та інших ускладнень COVID-19.
Лікарі цього медичного захисту подякували своїм помічникам, розповівши, що незважаючи на покращення постачання захисних засобів та медикаментів, вони все одно відчувають дефіцит. Своєю чергою меценати і волонтери пообіцяли надавати необхідну допомогу медичним закладам до того часу, доки не мине небезпека для жителів Дніпропетровщини та України.

Арутюнян Еміль Карленович: медичні заклади Дніпра постійно потребують допомоги меценатів


Лікарня імені Мечникова не випадково була обрана Фондом «Солідарність» та Арутюнянем Емілем Карленовичем одним з головних об’єктів допомоги ще до початку епідемії COVID-19.

Цей медичний заклад є лікарнею обласного значення, у якій працюють найкращі спеціалісти області. Тим не менше, незважаючи на те, що заклад обладнаний значно краще за інші лікарні області, він постійно відчуває брак діагностичного обладнання, медикаментів та спеціалізованих меблів для важких та післяопераційних хворих.
Саме з цієї причини Еміль Арутюнян спільно з іншими благодійниками, переважно Олександром Володимировичем Петровським та представниками очолюваного ним фондом «Солідарність» вирішив розпочати покращення матеріально-технічної бази саме з цього закладу. Одним з важливих і дуже цінних подарунків стали 6 кардіографів для спеціалізованого відділення обласної клінічної лікарні. Цей складний пристрій використовується для відстеження роботи серця, що необхідно для пацієнтів з серцево-судинними хворобами, а також людям, які перенесли серйозні операції. До цього кардіологічне відділення мало лише один такий пристрій. Тепер воно майже повністю укомплектоване, а отже, пацієнти з вадами серця отримують більше шансі на якісну діагностику та порятунок життя.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео