Арутюнян Еміль Карленович: допомога бійцям АТО та ООС – найбільшою мірою у руках меценатів і волонтерів

Арутюнян Еміль Карленович: допомога бійцям АТО та ООС – найбільшою мірою у руках меценатів і волонтерів
32848 ПЕРЕГЛЯДІВ

Захист українських кордонів на сході України з 2014 року і до сьогоднішнього дня не припиняється ні на добу. Навіть під час оголошеного сторонами конфлікту перемир’я українська армія потребує необхідного оснащення, медикаментів, засобів особистої гігієни та провізії. З початку російської агресії саме волонтери і меценати найбільш активно сприяли розвитку української армії, відправляючи харчі та речі, яких щодня потребують військові, на фронт. Один з активістів та меценатів, який з 2014 року брав активну участь у зміцненні та посиленні бойового духу бійців АТО та ООС – дніпровський підприємець і активний діяч на ниві благодійності Еміль Арутюнян.

Допомога військовослужбовцям: основні напрями і перспективи


Перше, чим починаючи з 2014 року активно займається підприємець і меценат з Дніпра Еміль Арутюнян – доставка українським військовим на фронт необхідних продуктів харчування, медикаментів, побутової хімії та засобів особистого захисту. Якщо з реформуванням армії бійці почали отримувати хоча б мінімальне постачання цих необхідних речей, то перші місяці з початку російської агресії фактично доставкою всього необхідного займалися волонтери та благодійні організації. Один з таких фондів – «Солідарність», створена та очолювана іншим видатним благодійником Дніпропетровщини Олександром Володимировичем Петровським. Разом з Емілем Карленовичем та співробітниками його ресторану «Ікра», що у Дніпрі, вони протягом кількох років відправили у різні точки фронту не один мікроавтобус, наповнений якісною і смачною провізією, побутовою хімією та медикаментами.
Але допомога українським військовим не обмежується продуктовим сприянням. Передусім Еміль Арутюнян разом зі своїми друзями та партнерами з благодійності піклується про своєчасне та якісне лікування поранених або хворих військових, яких регулярно привозять з фронту у тому числі на Дніпропетровщину. Один з провідних медичних закладів, що здатний надавати висококваліфіковану допомогу пораненим різного ступеня важкості – Дніпровська обласна лікарня імені Мечникова. Проте незважаючи на велику кількість талановитих лікарів та особливий статус закладу у ньому протягом тривалого часу не вистачало сучасного обладнання для порятунку важких хворих. Зокрема, лікарня потребувала сучасного діагностичного обладнання, меблів для утримання післяопераційних пацієнтів та важких хворих. Еміль Арутюнян спільно з Олександром Петровським і «Солідарністю», а також деяких інших підприємців і меценатів привезли 6 сучасних кардіографів, ліжка для пацієнтів та деяке інше сучасне обладнання.

Еміль Арутюнян: українські військові та їхні родини заслуговують найкращого


Еміль Карленович не обмежується лише допомогою медичним закладам та безпосередньо військовим, які перебувають на лінії вогню.

Їхні родини і бійці, які з різних причин залишили фронт і повернулися до мирного життя, також регулярно отримують значну матеріальну та емоційну підтримку від мецената та його однодумців.
Наприклад, щороку фонд «Солідарність», Еміль Арутюнян та інші благодійники влаштовують для родин військових АТО та ООС літній відпочинок на морі. Безкоштовні путівки на бази відпочинку на узбережжі Азовського моря стали вже хорошою традицією. Особливо важливим такий подарунок стає для сімей з дітьми, батьки яких захищали або продовжують стояти на сторожі безпеки України. Кожного літа по кілька десятків родин бійців Дніпропетровщини отримують можливість оздоровитися та відпочити, за що вони дуже вдячні меценатам та волонтерам.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео