З «Пропозиції» не виросте «Укроп»!

З «Пропозиції» не виросте «Укроп»!
47495 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дніпровські політичні ботаніки в особі міського голови Бориса Філатова та голови громадської ради при Дніпровській міськраді Геннадія Корбана вирішили виростити новий вид укропу. В лапках й з великої літери. Тобто, партію.

На носі місцеві вибори, ось і потрібна була партія-виручалочка на зміну тій, що почила у Бозі - партії «Укроп» (Українське Об’єднання Патріотів), популярної в 2014-15 рр. На минулих місцевих виборах коломойсько-корбановсько-філатовський «Укроп» посадив в крісло міського голови Дніпра пана Філатова; отримав в середньому по країні 7,5% підтримки виборців і до 18 місцевих рад провів 140 депутатів. Варто нагадати, що сам Геннадій Олегович від цієї політсили сходив кандидатом в міські голови Києва. Ну як сходив… по-маленькому сходив, дуже по-маленькому.

Потім пана Корбана «силовики» посадили під домашній арешт, а згодом й взагалі засудили. До речі, 6 серпня цього року в офісі та й вдома у Корбана були проведені обшуки. Що саме «силовики» шукали цього разу поки невідомо. Проте не виключено, що історія 2015-го року з подальшим порушенням кримінальної справи відносно Корбана може повторитися.

А у 2015-му після серйозного раздрайву керівного дуету Дніпра з Коломойським «Укроп» почав засихати й згодом перекочував в політичний гербарій країни, де йому тепер саме місце.

Але невгамовні Борис Альбертович з Геннадієм Олеговичем чомусь впевнені, що їм під силу шляхом схрещування різних політичних течій винайти якийсь подібний пріснопам'ятному «Укропу» популярний партійний продукт. Минулого місяця вони ребрендінгували одну з партій, яку назвали невибагливо — «Пропозиція». А для того, щоб бути більш впізнаваними серед інших партій, запустили в ЗМІ мем про свою політичну структуру. Мовляв, це «партія міських голів», до якої окрім самого Філатова — головного ідеолога цього проекту — на сьогоднішній день входить ще 4-5 очільників міст.

Згідно з замовною соціологією, яку часто-густо люблять транслювати наближені до Дніпровської міськради ЗМІ, партія «Пропозиція» в Дніпрі має рейтинг 30-40%, а сам Філатов, за словами Корбана, і зовсім популярний на всі 60%. Однак реалії сьогодення такі, що жодне партійно-політичне новоутворення, відтворене на дослідному полі міськради Дніпра «мічуріновєдами» Філатовим й Корбаном, і близько не підійде за популярністю до «Укропу» зразка 2015-го року. Для цього є об'єктивні причини.

Ідея партії «Укроп» зародилася у вересні 2014-го на піку російської агресії на Донбасі. Саме слово «укроп» тоді було синонімом українського патріота і було надзвичайно популярним серед патріотично налаштованої частини суспільства. Сьогодні ж слово «патріот», на жаль, набуває якогось негативного відтінку. Тому електоральна база «Укропу» просто рухнула і здебільшого перетекла в бік «Європейської Солідарності».

Теги: Геннадій Корбан,Борис Філатов,Укроп,партія Пропозиція,місцеві вибори
Мої відео