Зеленський планує візит до Білорусі, хоча ще не відомо, із ким зустрічатиметься

Зеленський планує візит до Білорусі, хоча ще не відомо, із ким зустрічатиметься
147124 ПЕРЕГЛЯДІВ

У жовтні Зеленський відвідає Гродно із офіційним візитом. Цей Форум регіонів Білорусі та України стане третім. З ким зустрінеться Зеленський – з Лукашенком чи кимось іншим – найімовірніше, стане відомо вже у неділю
Посол Білорусі в Україні Ігор Сокіл та віце-прем’єр Олексій Резніков обговорили питання офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Білорусі у жовтні цього року. Про це повідомляє білоруське посольство.
Згідно із повідомленням, сторони обговорили не лише зустріч перших голів держав, а й підготовку до третього Форуму регіонів Білорусі та України. Також вони підняли питання торгової та економічної співпраці між державами-сусідами.
Одним із головних пріоритетів у цьому напрямі білоруська сторона вважає відновлення попередніх обсягів товарообігу між державами, який скоротився через запроваджені обмеження у зв’язку із поширенням коронавірусу. Посольство додає, що товарообіг впав майже на чверть порівняно із минулим роком, зокрема, білоруський експорт до України знизився на майже 30%.
Раніше повідомлялося, що третій Форум регіонів Білорусі та України відбудеться у жовтні у місті Гродно. Попередній відбувся у жовтні минулого року в Житомирі.
9 серпня 2020 року в Білорусі відбудуться президентські вибори, на яких чинному керівнику Олександрові Лукашенку протистоїть дружина опозиційного блогера Світлана Тіхановська.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу, Володимир Зеленський,Олександр Лукашенко,вибори у Білорусі
Автор: News Ukraine
Мої відео