Аналітики прогнозують зростання експорту кукурудзи

Аналітики прогнозують зростання експорту кукурудзи
233463 ПЕРЕГЛЯДІВ

Аналітики аграрної консалтингової групи вважають, що експорт кукурудзи з України може досягнути історичного рекорду. Це допоможе тваринницьким господарствам та знизить ціни на кукурудзу всередині країни.
Аграрна консалтингова компанія УкрАгроКонсалт підвищила свій прогноз щодо врожаю кукурудзи цього року до 38 мільйонів тон, що на 2 тони більше, ніж передбачалося раніше.
Також експерти компанії покращили свої прогнози щодо зростання обсягів експорту кукурудзи з України. Китай залишатиметься основним імпортером української кукурудзи, а оскільки внутрішнє споживання цього продукту в КНР продовжує зростати, водночас із скороченням вирощування кукурудзи в самому Китаї, експерти очікують, що обсяги експорту кукурудзи з України до Китаю зростуть.
У той самий час зростання конкуренції на світовому ринку стримуватиме подальший ріст обсягів експорту кукурудзи.
Це зростання сприятиме зниженню цін на кукурудзу на українському ринку, що сприяє здешевленню виробництва комбікормів та продукції тваринницького господарства. Це, зокрема, допоможе наростити виробництво м’яса птиці.
Зростання експорту кукурудзи також збільшить надходження податків до державного бюджету, що сприятиме подальшому розвитку економіки.

Теги: Інформаційне агентство, новини України, новини України і світу,сільське господарство,тваринництво
Автор: News Ukraine
Мої відео