Міська рада Дніпра намагається тиснути на непідконтрольні їй ЗМІ (ВІДЕО)

Міська рада Дніпра намагається тиснути на непідконтрольні їй ЗМІ (ВІДЕО)
45898 ПЕРЕГЛЯДІВ

Борис Філатов намагається приховати свою причетність до спроб тиску та залякування родичів генерального директора телеканалу «D1». Нагадаємо, інцидент стався 7 липня на території ЖК «Амстердам».

Лист із вимогою про спростування інформації надійшов до телеканалу «D1» 22 липня 2020 року. Представник Дніпровської міської ради вимагав видалити та спростувати матеріал, який свідчить про опосередковану причетність Бориса Філатова до спроб залякування та тиску на генерального директора «D1». Нагадаємо, що 7 липня на території ЖК «Амстердам» автівки перекрили проїзд авто родича гендиректорки телеканалу Ірини Хуторської та не давали виїхати за територію комплексу.



У вимозі йдеться про те, що матеріал, який вийшов в ефірі телеканалу та на офіційній сторінці у соціальних мережах, є недостовірним та негативно впливає на репутацію міського голови Дніпра Бориса Філатова.



Проте, увесь матеріал, який вийшов у ефір, базується виключно на фактах та відеодоказах, які журналісти телеканалу відзняли на місці події.



Так авто NISSAN NP 300 із державними номерними знаками (AE 7689 HM) та Toyota Land Cruiser Prado 150 (AE 7245 MC) прямо та опосередковано пов'язані із Геннадієм Корбаном. Докази щодо прямого зв’язку юристи телеканалу надали у офіційному листі-відповіді.



Офіційне звернення від міської ради надійшло від, нібито, виконуючого обов’язки міського голови Едуарда Підлубного. Проте, в.о. із прізвищем Підлубний юристи телеканалу у офіційних джерелах так і не знайшли. Що піддає сумніву достовірність самої Вимоги.
Що вже казати про те, що лист був відправлений із порушенням термінів подання звернення спростування інформації. Згідно ч. 3 ст. 64 Закону України “Про телебачення і радіомовлення, є 14 днів з дня поширення таких відомостей, а відтак на дату направлення Листа (22.07.2020) він сплинув.

Цікаво, що саме блокування автівки відбулося одразу після того, як телеканал «D1» 6.07.2020р. у прямому ефірі оприлюднив інформацію про відкриті кримінальні провадження відносно чиновників Дніпровської міської ради та розкрадання майже мільярду гривень з міського бюджету. Що дає підстави вважати, що ці події пов’язані між собою, а очільник міста Борис Філатов, таким чином, намагається тиснути на непідконтрольне йому ЗМІ та заперечувати факти, які підкріплені законом, документами та відеодоказами.

Теги: Борис Філатов,Геннадій Корбан,тиск,зміни,телеканал D1,міська рада, Дніпро
Мої відео