«Мовний закон» Бужанського восени втратить свою актуальність

«Мовний закон» Бужанського восени втратить свою актуальність
55459 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час брифінгу 20 липня у Верховній Раді Разумков заявив про втрату актуальності законопроєкта депутата фракції "Слуга народу" «Про внесення змін до закону про навчання рідною мовою в українських школах» вже цієї весни. Бужанський пропонує скандальні зміни до мовного закону.


Спікер ВР Дмитро Разумков на пресбрифінгу заявив, що про проєкт нардепа Бужанського щодо української мови в навчальних закладах восени вже всі забудуть.


Разумков наголосив що запропоновані зміни до закону пана Максима передбачають лише перехід навчальних закладів України, де навчання проводиться російською мову, на українську.


"Законопроєкт пов'язаний лише з однією нормою і саме викладання в школах з 1 вересня 2020 року. Я так розумію, що тоді буде перше засідання четвертої сесії ВРУ 9-го скликання, то саме цей законопроєкт буде неактуальним", – обгрунтував свою думку пан Дмитро.


Нагадаємо, що 21 липня відбудиться сесійне зібрання у Верховній Раді, де на розгляд даний законопроєкт про мову не виносився. Також Разумков додав, що не відомо чи винесуть цей проєкт на розгляд на наступну позачергову сесію. До цього розгляд законопроєкту No2362 нардепа від «Слуги народу» відкладали двічі 16 і 17 липня, так як під ВР відбувалися протести на захист державної мови в навчальних закладах.
Нардеп Бужанський пропонує скасувати частину закону про мови, яка вимагає перехід школярів російськомовних шкіл на українську мову цього року.


На завершення Разумков підкреслив, що є тільки одна державна мова – українська і її ніхто скасовувати не буде.

Теги: Дмитро Разумков,закон про мову,Максим Бужанський,Інформаційне агентство,УКРАЇНА ІНФОРМ
Автор: News Ukraine
Мої відео