На Дніпропетровщині під час одержання неправомірної вигоди затримано двох оперуповноважених місцевого відділу поліції

На Дніпропетровщині під час одержання неправомірної вигоди затримано двох оперуповноважених місцевого відділу поліції
225675 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військова прокуратура Криворізького гарнізону Південного регіону України, в рамках здійснення процесуального керівництва у кримінальному провадженні, за оперативного супроводження співробітників Дніпропетровського управління ВБ ДВБ Нацполіції України та УСБУ в Дніпропетровській області на вимаганні неправомірної вигоди викрила двох оперуповноважених одного з відділів Криворізького ВП ГУ Нацполіції
в Дніпропетровській області.

Установлено, що за вплив на слідчого місцевого відділу поліції щодо непритягнення двох громадян до кримінальної відповідальності, за фактом скоєння крадіжки (ч. 3 ст. 185 КК України), посадові особі поліції вимагали від них неправомірну вигоду в сумі 15 тис. гривень.

Після передачі 29.08.2019 частини обумовленої суми хабаря в розмірі 5000 гривень правоохоронців затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі слідчі та прокурори проводять першочергові слідчі дії.

Військова прокуратура готує затриманим повідомлення про підозру у вчиненні корупційного кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369-2 КК України, а також звернення до суду з клопотанням
про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: військова_прокуратура, оперуповноважені, хабар, Нацполіція, Дніпро, КПК,ДБР
Мої відео