У Краматорську викрито навідника міністерства оборони рф, який корегував ворожий вогонь по позиціях ЗСУ

У Краматорську викрито навідника міністерства оборони рф, який корегував ворожий вогонь по позиціях ЗСУ
394385 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, в травні 2024 року мешканець м. Краматорськ у забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтакте» познайомився із жінкою - військовослужбовицею міністерства оборони рф. У ході спілкування підозрюваний розповів їй про свій намір вчинити диверсію на території населеного пункту. Співрозмовниця запропонувала надсилати їй інформацію, котра могла б зашкодити обороноздатності України.
 
 
Погодившись, чоловік почав відправляти їй текстові повідомлення з зазначенням позицій Збройних Сил України, а також дані про переміщення військової техніки. При цьому додатково уточнював локації на мапі. Він випитував відомості у знайомих та він навмисно їздив містом.
 
Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео