Судитимуть 18 «депутатів» окупаційних представницьких органів на захопленій Луганщині

Судитимуть 18 «депутатів» окупаційних представницьких органів на захопленій Луганщині
203530 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори органів прокуратури Луганщини скерували до суду обвинувальні акти стосовно 18 громадян за фактом добровільного обрання до незаконного органу влади, створеного на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що обвинувачені, серед яких колишні посадовці, працівники медичних установ, фермерських господарств та вчителі, влітку минулого року зареєструвалися кандидатами у «депутати рад муніципальних округів лнр першого скликання» в захоплених населених пунктах Луганщини.

Усі є представниками ворожих політичних партій «єдина росія» та «ліберально-демократична партія росії».

За результатами псевдовиборів, які проходили на початку вересня 2023 року, один фігурант став «заступником голови ради Біловодського муніципального округу лнр».

Ще двоє очолили «постійні комісії з соціальної політики, справ молоді та господарства й з соціально-економічного розвитку та питань ЖКГ ради Новоайдарського муніципального округу лнр».

Інші троє увійшли до складу «ради Білокуракинського муніципального округу лнр», ще троє ‒ «Біловодського», по двоє ‒ «Троїцького», «Станично-Луганського», «Старобільського», по одному ‒ «Сватівського», «Новоайдарського», «Марківського».

Усі фігуранти сприяють легалізації законодавства держави-агресора на тимчасово окупованій території Луганської області.

Наразі всі вони оголошені в розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури (за матеріалами Сватівської, Старобільської та Щастинської окружних прокуратур)

 

Мої відео