Другий випуск бакалаврів факультету психології і соціальної роботи: випускникам урочисто вручили дипломи

Другий випуск бакалаврів факультету психології і соціальної роботи: випускникам урочисто вручили дипломи
435218 ПЕРЕГЛЯДІВ

11 липня 2024 року на факультеті психології і соціальної роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка відбувся випуск бакалаврів денної і заочної форм навчання.

Упевненою ходою торує свій шлях факультет психології і соціальної роботи. Найкращі соціально-виховні традиції університету, запроваджені у 30-х роках минулого століття, потужний академічний ресурс факультету психології і соціальної роботи створюють успішний освітній простір для зростання фахівців найбільш затребуваних нині «хелперських» спеціальностей.

Цьогоріч диплом про вищу освіту отримали 83 студенти, 8 із них – із відзнакою. Невдовзі вони стануть опорою і надією країни, яка пережила і проживає страшні випробування війною.

Зібрання подякувало силам оборони України, що захищають рідну землю, її волю та незалежність. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав життя за нашу свободу. З-поміж полеглих героїв-воїнів є і випускники спеціальностей «Психологія» та «Соціальна педагогіка».

Зі вступним словом до урочистого зібрання звернулася ректорка університету, докторка педагогічних наук, професорка, членкиня-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України Марина Гриньова, привітавши студентів, батьків, колег із визначною подією – першим етапом професійного становлення випускників.

«Наш університет визнано одним із десяти найкращих університетів України. У Полтавському педагогічному переважна більшість освітніх програм є успішно акредитованими. Потужні наукові школи знайшли своє відображення у міжнародних проєктах. Також університет посів чільне місце серед закладів вищої освіти з найкращою інфраструктурою (таких в Україні – близько 26 %), що визначає його як найбільш затишне, комфортне й безпечне місце для здобуття освіти! Для нас найвищим досягненням і найбільшою цінністю є наші студенти!», – наголосила Марина Вікторівна та побажала випускникам не зупинятися, продовжити своє професійне зростання на магістерських освітніх програмах університету, бути на цьому шляху наполегливими й успішними, тим і примножити славу української освіти й науки!

Привітав випускників і перший проректор університету, кандидат історичних наук, доцент Олексій Гура. Олексій Анатолійович поділився спогадами про початок власного професійного шляху, закликав не забувати друзів-одногрупників, викладачів, запам’ятати відчуття натхнення й радості.

«Коли на сході України засяє сонце Перемоги, нехай у ньому віддзеркалиться блиск ваших очей!», – емоційно та зворушливо завершив виступ проректор.

Із напутнім словом до випускників звернулася очільниця факультету психології і соціальної роботи, докторка психологічних наук, професорка Світлана Яланська. Подякувала Збройним силам України, адміністрації університету, кожному учасникові освітнього процесу за те, що ми маємо можливість відзначати сьогодні свято випуску бакалаврів.

«Навчання в університеті – це платформа, яка буде постійним джерелом досягнень, успіхів, професійного розвитку. Нехай перед кожним із вас, шановні випускники, відкриваються будь-які професійні двері! Упевнена, що ви володієте відповідними фаховими компетентностями, а ваші толерантність і дипломатичність сприятимуть професійному успіхові!», – наголосила Світлана Павлівна.

Осібні вітання із словами вдячності лунали на адресу одного з випускників факультету психології і соціальної роботи. Завідувачка кафедри української літератури Віра Мелешко озвучила подяку від декана факультету української філології та журналістики Оксани Кирильчук та доцентки кафедри української літератури Ганни Радько Ігореві Дорошенку – талановитому, мотивованому, добросовісному, відповідальному й дуже працьовитому учаснику студентського театру «Факультет-F».

Частиною урочистостей був спеціальний мистецький дарунок від артистів Полтавської обласної філармонії, лавреатів та переможців всеукраїнських і міжнародних конкурсів – тріо бандуристок «Вишиванка».

У фінальній частині зборів слова вдячності сказала випускниця спеціальності 231 Соціальна робота, лавреатка стипендії Президента України Катерина Горбик:

«Чотири роки навчання в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка промайнули як одна мить, але вона була потужною, цікавою та незвіданою. Дякуємо вам, шановні наставники, за повсякчасну підтримку й мотивацію, за те, що власним прикладом доводили, що прагнення до знань та відданої праці приведуть до успіху та сформують дорогоцінний професійний досвід! Особисто від себе хочу сказати, що жодного разу не пошкодувала про свій вибір спеціальності та призначення в житті, який зробила тут, у стінах рідного університету. Бажаю кожному випускникові знайти себе!»

Колектив університету зичить бакалаврам із психології і соціальної роботи успішного подальшого зростання, щоби гідно вписати своє ім’я на скрижалі Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка!

 
Мої відео