Перед судом постануть троє окупантів, затриманих у Бахмутському та Ясинуватському районах

Перед судом постануть троє окупантів, затриманих у Бахмутському та Ясинуватському районах
330189 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян за фактами державної зради та колабораційної діяльності (ч. ч. 1, 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

У липні 2021 року мешканець м. Алчевська підписав контракт на проходження військової служби у лавах так званої «народної міліції лнр». Він воював проти українських оборонців на посаді вогнеметника у «Чистяківській мотострілецькій бригаді». Також облаштовував бойові позиції в районі м. Сєвєродонецька та Лисичанського нафтопереробного заводу. Чоловік охороняв об’єкти транспортної інфраструктури і місця дислокації резервних бронегруп зс рф.  З серпня 2023 року штурмував укріплення ЗСУ на Донеччині.
 
          
 
Поповнив лави окупантів і мешканець м. Маріуполя. У листопаді 2022 року він мобілізувався до полку «Восток» «днр». Чоловік здійснював бойові виїзди до с. Первомайське Покровського району та м. Красногорівка, а у складі стрілецького полку рф воював поблизу м. Авдіївка.
 
Житель м. Лисичанська став контрактником зс рф у жовтні 2023 року. На посаді старшого стрільця мотострілецького батальйону обвинувачений воював у м. Бахмут та Волноваському районі. Також виконував функції чергового в місцях дислокації підконтрольного рф військового підрозділу. 
 
Українські захисники затримали окупантів у травні-червні 2024 року в Бахмутському та Ясинуватському районах.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Максимальне покарання за санкціями статей – довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.
Мої відео