Ухвалено вирок псевдочиновниці «сільської адміністрації днр», яка у пропагандистських роликах прославляє державу-агресора

Ухвалено вирок псевдочиновниці «сільської адміністрації днр», яка у пропагандистських роликах прославляє державу-агресора
408345 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Лівобережної окружної прокуратури судом ухвалено вирок мешканці Маріупольського району за колабораційну діяльність (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її заочно засуджено до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування, пов’язаних із наданням публічних послуг, виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, строком на 15 років та конфіскацією майна.
 
 
Прокурори довели, що у червні 2022 року діловод Нікольської селищної ради перейшла на бік окупантів. З метою побудови кар’єри у квазіреспубліці жінка погодилась очолити «Новокраснівську сільську адміністрацію Володарського району днр».
 
Так звана чиновниця призначає й звільняє з посад працівників, бере участь у формуванні бюджету та розробці «районних програм». Окрім розпоряджання фінансами села, ексділовод контролює діяльність муніципальних підприємств й затверджує їх статути згідно з нікчемним законодавством «днр».
 
Про свою прихильність до прокремлівського режиму засуджена активно заявляла у підконтрольних окупантам медіа. Крім того, роздавала землякам листівки з привітаннями від президента рф, за чиїм наказом в Україну прийшла війна.
 
Робота очільниці окупаційної установи спрямована на створення ілюзії про піклування і підтримку державою-агресором людей, які залишились в окупації.
 
Жінка перебуває у розшуку.
Мої відео