МВС нагадало про правила безпечного відпочинку на водоймах

МВС нагадало про правила безпечного відпочинку на водоймах
201069 ПЕРЕГЛЯДІВ

МВС нагадало про правила безпечного відпочинку на водоймах, серед яких не вживати алкоголь і не їсти перед купанням. Українцям рекомендується відпочивати лише на обладнаних пляжах з рятувальними постами та укриттями, щоб уникнути нещасних випадків. Водночас, МВС закликає утримуватись від "диких" пляжів з небезпечними водоймами, оскільки там може бути стрімка течія або інші небезпечні умови, зокрема наслідки бойових дій.

Також важливо пильно стежити за дітьми під час відпочинку на воді та, у разі необхідності, користуватись надувними плавальними засобами. Українці також закликають опанувати навички надання першої допомоги, що може допомогти в надзвичайних ситуаціях.

До того ж, МВС рекомендує уникати вживання алкоголю на пляжах і утримуватись від входу у воду одразу після їжі. Необхідно також перед відпочинком ознайомлюватись з переліком безпечних водойм і пляжів, які рекомендують місцева влада або військові адміністрації. У надзвичайних випадках слід негайно звертатись за допомогою за номерами "112", "101", "102" або "103".

Мої відео