До 15 років позбавлення волі засуджено начальника сектору реагування патрульної поліції з Луганщини, який зрадив Україну

До 15 років позбавлення волі засуджено начальника сектору реагування патрульної поліції з Луганщини, який зрадив Україну
255910 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Луганської обласної прокуратури правоохоронця зі Старобільщини визнано винним у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання – 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено на 3 роки права обіймати посади у правоохоронних органах та посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади, та спеціального звання.

Прокурори в суді довели, що після захоплення Біловодська начальник сектору реагування патрульної поліції відділу поліції № 2 Старобільського райуправління поліції ГУНП в Луганській області зрадив присязі й перейшов на бік ворога.

Засуджений добровільно вступив до так званого «Біловодського райвідділу внутрішніх справ мвс лнр» на рядову посаду. Отримав вогнепальну зброю для несення «служби» та почав виконувати злочинні накази вищого керівництва.

Він дотепер продовжує співпрацю з окупаційною владою, надаючи допомогу у проведенні підривної діяльності проти України.

Вирок ухвалено заочно. Засуджений відбуватиме покарання з моменту затримання.

Наразі його оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід – співробітники управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ.

Мої відео