СБУ задокументувала злочинну діяльність ще двох колаборантів, які керують окупаційними органами влади на Донеччині

СБУ задокументувала злочинну діяльність ще двох колаборантів, які керують окупаційними органами влади на Донеччині
185881 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мова йде про очільника «Ясинуватського муніципального округу» та голову «Прохорівської селищної адміністрації».

Зокрема, один з фігурантів добровільно залишився на тимчасово окупованій території та перейшов на бік ворога. Окупаційною владою він був призначений на посаду так званого «голови адміністрації  міста Ясинувата».

У 2023 році після виборів депутатів представницьких органів муніципальних утворень на пленарному засіданні «ради» зловмисник був обраний «головою Ясинуватського муніципального округу» строком на 5 років.

На виборчій посаді зрадник від імені округу здійснює державні повноваження, керує та розпоряджається муніципальною власністю округу, здійснює керівництво цивільною обороною, приймає рішення щодо діючих комісій, контролює виконання нормативних правових актів загарбників.

Інша фігурантка очолила «Прохорівську сільську адміністрацію». 35-річна місцева мешканка підтримала окупацію та почала співпрацю з ворогом. Наразі вона виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, формує місцевий бюджет та контролює складення списків місцевих мешканців.

Слідчі СБУ повідомили обом зловмисникам про підозру за ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі заходи, які проводять співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

Теги: Російська агресія , окупаційні адміністрації
Мої відео