Уряд розробляє новий спосіб електронного бронювання працівників через застосунок «Дія»

Уряд розробляє новий спосіб електронного бронювання працівників через застосунок «Дія»
204615 ПЕРЕГЛЯДІВ

Уряд розробляє новий спосіб електронного бронювання працівників через застосунок «Дія». Ця ініціатива, яка вже впроваджується вдруге, має спростити процес для бізнесу, як розповіла перша віцепрем'єр та міністр економіки Юлія Свириденко. Нова система замінить паперові форми на електронні.

Видання «Forbes» зазначає, що основна ідея залишається незмінною: компанії можуть забронювати лише половину військовозобов'язаних співробітників, та тільки тих, хто критично важливий для економіки. Для більшої кількості потрібні додаткові обґрунтування.

Процес бронювання включає ідентифікацію керівника підприємства в системі «Дія», подання списку працівників для бронювання та інформації про компанію. Для цього потрібно надати особисті та робочі дані співробітників, а також інформацію про підприємство.

Програма може блокувати подачу списків у декількох випадках, наприклад, якщо перевищено ліміт забронюваних працівників або якщо у співробітників є незакриті адміністративні справи. Успішна перевірка даних дозволяє підтвердити бронювання, після чого формується відповідний сертифікат у «Дії».

Бронювання можна здійснювати на період одного або шести місяців. Звільнення працівника, закриття підприємства або закінчення контракту для ЗСУ можуть стати причиною ліквідації бронювання.

Мої відео