Прокурори повернули громаді земельні ділянки вартістю 19 млн грн, на яких незаконно видобувалось кам’яне вугілля

Прокурори повернули громаді земельні ділянки вартістю 19 млн грн, на яких незаконно видобувалось кам’яне вугілля
190469 ПЕРЕГЛЯДІВ
Господарський суд Донецької області задовольнив позовні вимоги Краматорської окружної прокуратури щодо розірвання договору оренди між Новодонецькою селищною радою та одним із товариств з обмеженою відповідальністю. Відтепер у комунальну власність підлягають поверненню земельні ділянки вартістю 19 млн грн.
Прокурори виявили численні порушення вимог земельного законодавства під час користування підприємством ділянками комунальної форми власності, що розташовані на території громади.
 
    
 
Підставою для розірвання договору стало те, що підприємці без згоди орендодавця надавали дві ділянки загальною площею 2,7 га в користування третім особам.
 
Землі були відведені для експлуатації та обслуговування комплексу виробничих споруд. Також вони мали використовуватися під автомобільний транспорт, який служив би для обслуговування дороги, прилеглої до ділянок. Натомість група підприємців вирішила усупереч угоді вирішила видобувати там кам’яне вугілля.
 
З огляду на це прокурор ініціював питання про розірвання договору оренди землі й зобов’язання підприємців повернути земельні ділянки законному власнику в судовому порядку.

 

 
Мої відео