Очолили підрозділи окупаційних «адміністрацій» – заочно підозрюються «чиновники» з Лиману та Мангуша

Очолили підрозділи окупаційних «адміністрацій» – заочно підозрюються «чиновники» з Лиману та Мангуша
415963 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
У червні 2022 року мешканець смт Мангуш Маріупольського району перейшов на бік представників квазіреспубліки й обійняв псевдопосаду «першого заступника голови адміністрації Першотравневого району днр». «Чиновник» координує діяльність комітету економіки, відділи ЖКГ, дорожнього будівництва та транспорту. Крім того, за відсутності голови «адміністрації» так званий заступник виконує його обов’язки.
 
 
У той же період інший чоловік погодився на пропозицію окупантів й став «начальником відділу цивільної оборони та надзвичайних ситуацій адміністрації м. Красний Лиман днр». Так званий керівник відповідав за укомплектування особовим складом «підрозділів цивільної оборони», а також розпоряджався фондом захисних споруд і контролював будівництво. Чоловік моніторив стан радіаційної та хімічної обстановки, перевіряв організації й установи на дотримання вимог режиму секретності, збереження «державної таємниці». Після деокупації населеного пункту українськими захисниками підозрюваний оцінив «надзвичайну ситуацію» і втік на захоплену росіянами територію.
 
 
Наразі обидва підозрювані перебувають у розшуку. Стосовно них слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюють спеціальні досудові розслідування.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років, з конфіскацією майна.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео