СБУ повідомила про підозру голові селища Чермалик, який змушує місцеве населення дотримуватись законів окупантів

СБУ повідомила про підозру голові селища Чермалик, який змушує місцеве населення дотримуватись законів окупантів
324308 ПЕРЕГЛЯДІВ

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще одного «чиновника» на тимчасово окупованих територіях.  Зловмисник добровільно погодився на посаду голови захопленого селища Чермалик на Донеччині.

Досудове розслідування встановило, що до окупації посадовець вже очолював селище, але згодом був переведений до відділу впровадження реформ Сартанської військово-цивільної адміністрації.  

З початком повномасштабного вторгнення посадовець зрадив присязі держслужбовця й підтримав діяльність незаконних збройних формувань. Під час захоплення територій Донецької області радо вітав окупацію селища й погодився повернутися на посаду «голови селища Чермалик».

Співробітники спецслужби встановили, що з листопада 2022 року зловмисник виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, контролював виконання рішень фейкового «референдуму» та додержання законів загарбників. Забезпечував діяльність сільської адміністрації, здійснював розпорядження бюджетними коштами, активно співпрацював з окупаційними псевдоустановами. Також «сільський голова» підшукував для окупантів залишені будинки місцевих мешканців і розселяв туди російських військових, забезпечував паливом та продуктами харчування.

У межах кримінального провадження слідчі СБУ кваліфікували дії фігуранта за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України та повідомили зловмиснику про підозру.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Служба безпеки України продовжує системну та кропітку роботу з викриття та документування посібників окупантів.

 

 

Теги: Російська агресія , окупаційні адміністрації
Мої відео