Офіцери, які пройшли АТО та ООС, є основою нашого війська

Офіцери, які пройшли АТО та ООС, є основою нашого війська
370308 ПЕРЕГЛЯДІВ
Завдяки мужнім захисникам та захисницям, які пройшли АТО/ООС, в перші дні широкомасштабного вторгнення росії на територію України вдалось оволодіти ситуацією, прийняти правильні рішення та об’єктивно протистояти викликам.
Про це заявив командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв, повідомляє Командування Об’єднаних Сил ЗС України.
«На сьогодні неможливо переоцінити важливість та значення військовослужбовців, які набули бойовий досвід під час проведення Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, а також сьогодні продовжують боронити нашу Батьківщину. Вони є основою нашого війська. Завдяки цим мужнім захисникам та захисницям в перші дні широкомасштабного вторгнення росії на територію України вдалось оволодіти ситуацією, прийняти правильні рішення та об’єктивно протистояти викликам», — зазначив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Зі слів командувача Об’єднаних Сил ЗС України, більшість з цих офіцерів перебували в оперативному резерві та відповідно знали алгоритм своїх дій на випадок війни.
«Саме завдяки цим досвідченим офіцерам вдалось якісно та вчасно провести оперативне розгортання військ на напрямках наступу ворога, знизити темпи його просування та організувати стійку оборону. Відповідно до розвитку оперативної обстановки по всій смузі оборони, більшість з цих досвідчених офіцерів у подальшому неодноразово було переміщено по посадам для максимально ефективного їх застосування у складі Сил оборони України, як найдосвідчених та тих, які можуть вести за собою особовий склад», — заявив генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Він також наголосив, що ці офіцери вирізняються бойовим духом, високими морально-вольовими та лідерськими якостями, розвинутим почуттям відповідальності та реальним оцінюванням загроз, що існують сьогодні та можуть виникнути в майбутньому.
«Саме ці якості дозволили офіцерам, які пройшли АТО та ООС, передати свій бойовий досвід тисячам офіцерів із запасу та резерву, які взяли зброю до рук і стали до лав Збройних Сил України», — підсумував командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.
Мої відео