У Полтавському національному педагогічному університеті відбулося відкриття меморіального місця вшанування полеглих захисників України з числа університетської спільноти

У Полтавському національному педагогічному університеті відбулося відкриття меморіального місця вшанування полеглих захисників України з числа університетської спільноти
300219 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 липня 2023 р. у Полтавському національному педагогічному університеті відбулося відкриття меморіального місця вшанування полеглих захисників України з числа університетської спільноти.

Ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Марина Гриньова висловила щирі співчуття та вдячність кожному захиснику, який загинув під час російсько-української війни.

Кандидат педагогічних наук, доцент ПНПУ імені В.Г. Короленка , полковник запасу Іван Кравченко зазначив, що у світі є три головних професії, які взаємопов’язані між собою: лікар, вчитель, військовий. Лікар – лікує, вчитель – вчить, військовий –захищає. Тому кожен повинен викладатися по максимуму у своїй справі.

Саме від нас залежить збереження пам‘яті наших героїв, викладачів, студентів та випускників ПНПУ імені В.Г. Короленка, які полягли за вільну та незалежну Україну.

«Я хочу подякувати кожному: студентам, викладачам, працівникам університету та гостям вишу, котрі долучилися до збору коштів на облаштування меморіального місця вшанування полеглих захисників України з числа університетської спільноти. Студентська рада спільно з очільницею  Veteran Hub «Свої тут. ++» Юліаною Олександрівною облаштували меморіальну карту пам‘яті, на якій знаходяться соняшники у місцях, де загинули наші герої. Ми пишаємося ними і будемо завжди їх пам‘ятати», – зазначила заступниця голови студентської ради університету Анна Ковальчук.

Модераторка заходу Юліана Линник розповіла присутнім про офіційно затверджений державний символ полеглих захисників України в російсько-українській війні. Очільниця Veteran Hub «Свої тут. ++» розповіла про символіку: «Стародавня легенда каже, що боги подарували людям соняшник, щоб тепло і світло ніколи не покидало їх. У 2014 році внаслідок збройного конфлікту на Сході у так званому Іловайському котлі була найбільша кількість втрат. І саме у цей час поспіли соняшники, проте збирати їх було складно, адже в серпні 2014 року на полях тривали бої, де залишалися загиблі українські захисники. Тому квітка соняшника стала символом скорботи за загиблими в російсько-українській війні».

Ми пишаємося своїми мужніми, хоробрими, сильними та нескореними захисниками. Вони назавжди залишаться у наших душах та серцях…

Слава Україні! Героям Слава!

 

 

 

Мої відео