БЕБ повідомило про підозру керівнику компанії за несплату 244 млн грн митних платежів при транзиті нафтопродуктів

БЕБ повідомило про підозру керівнику компанії за несплату 244 млн грн митних платежів при транзиті нафтопродуктів
380498 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України повідомили про підозру керівнику столичного підприємства в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. Встановлено, що службові особи компанії, яка надає фінансові гарантії передбачені законодавством, не сплатила мито при настанні гарантійного випадку. Такі дії завдали державному бюджету збитки у розмірі понад 244 млн грн.

Працівники компанії-перевізника порушили митний режим «Транзит» під час переміщення нафтопродуктів магістральним нафтопроводом з території рф до Угорщини у 2020-2022 роках. У цьому випадку, сплатити мито до державного бюджету мала компанія, яка виступила фінансовим гарантом.

У межах досудового розслідування детективи БЕБ також встановили, що бенефіціарні власники фінансового гаранта - підконтрольні народному депутату-«утікачу», який на початку року був позбавлений громадянства України.

 Як раніше повідомлялося, детективи Бюро економічної безпеки, за результатами обшуків декількох нежитлових приміщень, вилучили документи щодо надання послуг фінгаранта та брокерських послуг, документацію що підтверджує уникнення сплати митних платежів та інші документи. 

Окрім того, під час обшуку приміщень Енергетичної митниці Державної митної служби України вилучено копії транзитних митних декларацій та незаконний дозвіл на зміну митного режиму тощо. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбачених ч. 3 ст. 212 КК України (ухилення від сплати податків) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора та оперативного супроводу співробітників Служби безпеки України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Держбюджет,бюджетні кошти,податки,мито, ухилення від сплати податків
Мої відео