БЕБ припинило незаконну діяльність гральних закладів у Києві

БЕБ припинило незаконну діяльність гральних закладів у Києві
397870 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві викрили та припинили незаконну діяльність мережі гральних закладів. Понад 120 одиниць комп’ютерної техніки, яка використовувалася для ігор вилучено, її орієнтовна вартість понад 2 млн грн. Працівникам та клієнтам, які перебували на момент обшуку в приміщенні, співробітники Солом’янського центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) вручили повідомлення та запропонували особам надати уточнюючу інформацію до центру.

Досудовим розслідуванням встановлено, що група осіб, порушуючи законодавство організувала та надавала послуги з азартних ігор на території міста Києва без відповідної ліцензії. Ігрові заклади, в основному, були облаштовані на перших поверхах житлових будинків. Свою діяльність вони приховували та відкривалися тільки для перевірених клієнтів та працювали під час комендантської години.

Наразі детективи БЕБ встановлюють повне коло осіб причетних до злочинної схеми.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України (незаконна діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей) здійснюють детективи Територіального управління БЕБ у м. Києві за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України та процесуального керівництва прокурорів Київської міської прокуратури.

Станом на перше червня у детективів Бюро економічної безпеки України, на досудовому розслідуванні перебуває 87 кримінальних проваджень за фактами протиправної діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. Детективи БЕБ, в межах згаданих кримінальних проваджень провели понад 130 обшуків, за результатами яких вилучено комплекти комп’ютерного обладнання, столи для гри в рулетку, ігрові автомати, інше технічне обладнання. Орієнтовна вартість вилучених товарно матеріальних цінностей становить близько 14 млн грн.

 

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ігрові заклади,Гральні автомати, Казино, Держбюджет
Мої відео