БЕБ на Закарпатті скерувало до суду справу за розкрадання коштів у комунальному медзакладі

БЕБ на Закарпатті скерувало до суду справу за розкрадання коштів у комунальному медзакладі
316081 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Закарпатській області завершили досудове розслідування розкрадання 2,2 млн грн державних коштів посадовими особами одного з комунальних медичних закладів регіону.

Слідством встановлено, що заклад укладав договори з фізичними особами про надання платних медичних послуг, зокрема, діагностики та ПЛР-тестування. У подальшому ці послуги надавалися за готівку, яку не вносили на офіційний рахунок комунального підприємства. За січень-серпень 2021 року директорка та головна бухгалтерка, зловживаючи службовим становищем, привласнили понад 2,2 млн грн. Таким чином, спричинили матеріальні збитки державному закладу в особливо великих розмірах. 

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області за оперативного супроводу УСБУ в Закарпатській області та УСР в Закарпатській області за процесуального керівництва прокурорів Закарпатської обласної прокуратури.

Обвинувальні акти за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального Кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) направлені до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно детективи Бюро економічної безпеки повідомили про підозру начальнику управління освіти однієї з районних державних адміністрацій (РДА) у місті Києві та керівнику комунального підприємства у заволодінні коштами місцевого бюджету на загальну суму майже 4 млн грн та підробці офіційних документів. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/beb-vykrylo-zlovzhyvannia-na-dytiachomu-kharchuvanni-maizhe-na-4-mln-hrn

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,бюджет, розтрата бюджетних коштів
Мої відео