Жадав «звільнення» міста окупантами та зливав дані про дислокацію ЗСУ – судитимуть мешканця Мирнограду

Жадав «звільнення» міста окупантами та зливав дані про дислокацію ЗСУ – судитимуть мешканця Мирнограду
413816 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Мирнограду за фактом несанкціонованого поширення інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 3 ст. 114-2 КК України).    

Досудовим розслідуванням встановлено, що з грудня 2022 по лютий 2023 року уродженець Республіки Узбекистан переписувався з представником нзф у месенджері «Telegram». Йшлося про передачу даних військового характеру, а саме - щодо розташування особового складу, техніки і боєприпасів ЗСУ на території міст Мирнограду та Покровська.
 
 
Окрім поширення вказаної інформації, обвинувачений під впливом російської пропаганди планував вступити до лав окупантів, аби зі зброєю у руках воювати проти України. Також мирноградець з нетерпінням чекав на «звільнення» міста армією рф.
 Досудове розслідування здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 До ухвалення вироку затятий прихильник прокремлівської ідеології перебуває у слідчому ізоляторі - його долю вирішуватиме Димитровський міський суд.
 За санкцією статті йому загрожує від 8 до 12 років позбавлення волі.
 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео