Розміщує працівників окупаційної адміністрації у захоплених будівлях Маріуполя – підозрюється так званий перший заступник голови «адміністрації Іллічівського району»

Розміщує працівників окупаційної адміністрації у захоплених будівлях Маріуполя – підозрюється так званий перший заступник голови «адміністрації Іллічівського району»
353614 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури уродженцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

 

За даними слідства, після захоплення населеного пункту військами держави-агресора, чоловік пішов на співпрацю з окупаційною адміністрацією. У червні 2022 року він, прийнявши пропозицію колишнього так званого мера міста, обійняв псевдопосаду першого заступника голови «адміністрації Іллічівського району м. Маріуполя днр».

 

Перебуваючи на вказаній «посаді», підозрюваний розпоряджається незаконно захопленим майном та використовує міські будівлі для розміщення представників окупаційних адміністрацій. Також він організовує заходи для так званого розвитку малого та середнього бізнесу.

 

Крім того, використовуючи надані представниками рф повноваження, через підконтрольні ЗМІ висвітлює діяльність окупаційної влади квазіреспубліки у вщент зруйнованому м. Маріуполі.

 

Наразі чоловік переховується від слідства на тимчасово окупованій території Донецької області.

 

Вирішується питання оголошення його у розшук.

 

Досудове розслідування триває. Заходи з викриття проводились співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

 

 

          Сайт: https://don.gp.gov.ua/ua/index.html 

          Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua 

          Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

 

Мої відео